Představení nové webové prezentace obce

Vážení uživatelé webových stránek obce Martínkov,
dovolujeme si Vám představit novou webovou prezentaci obce. Stránky prošly celkovou rekonstrukcí a s ní nastaly také velké změny. Tou největší je, jak jste si zajisté mohli povšimnout, jejich vzhled. Tím samozřejmě výčet změn nekončí. Proto bychom Vám ty největší z nich tímto textem chtěli přiblížit, aby pro Vás bylo prohlížení stránek co nejjednodušší.
Vizuální stránku zajisté nebude třeba představovat. Obrázek o tom, zda se Vám líbí, či ne, si zajisté uděláte sami. Jako tvůrci stránek jsme udělali vše pro to, aby se staly co nejdůstojnější a také moderní prezentací naší obce.Co nelze nezmínit jako první, je úvodní stránka. Zde nastaly změny největší. Snahou bylo, mít na hlavní stránce to opravdu nejaktuálnější z dění v obci. Změnil se zde především způsob třídění informací. Již nenaleznete vše, co se týče plánovaných akcí, aktuálních článků, případně i různých oznámení v jednom, víceméně nepřehledném odstavci. Zvolili jsme následující třídění příspěvků. Jako první narazíte na blok nazvaný „Aktuality“. Zde naleznete nejnovější příspěvky, jako jsou například články z činnosti spolků, výsledky sportovních akcí apod. V následujícím bloku se zobrazují nejbližší naplánované události, kulturní akce a různé další pozvánky. V informacích pro občany naleznete veškerá oznámení, například prodeje drůbeže, jídelní lístek pohostinství, důležitá oznámení obecního úřadu, dokumentů ke stažení, atp. Veškeré informace, zobrazené na hlavní stránce jsou výběrem toho nejaktuálnějšího, proto se zde zobrazuje pouze posledních pět aktualit, nejbližší čtyři plánované události a pět nejnovějších informací pro občany. Kompletní výpis výše uvedeného naleznete v sekci „O Martínkovu“ -˃ „Dění v obci“.
Tímto se dostáváme k další velké změně a tou je zobrazení podstránek (tzv. submenu). Oproti původním stránkám jsme zvolili způsob obrázkových dlaždic, které reagují na pohyb myši. Při rozkliknutí libovolného submenu se zobrazí příslušný obsah. Pro návrat zpět k dlaždicím slouží šipka, umístěná v úvodním obrázku. Po kliknutí na šipku se zobrazí kompletní submenu, přičemž vám zůstane označena zvolená dlaždice a rozbalen poslední navštívený obsah. Takto fungují všechny stránky hlavního menu.
Další změnou je zobrazení fotogalerie, která je roztříděna do tří kategorií: SDH Martínkov (fotografie z činnosti SDH), Sokol Martínkov (z činnosti Sokola, Džbánku a sboru Jordán) a Obecní úřad (fotky z obecních akcí). Dále není třeba již nic představovat, vše si prohlédnete sami. Za zmínku stojí obnovený a značně rozšířený obsah stránek, počínaje historií obce a konče novou záložkou „Vesnice roku“. Zde naleznete shrnutí účasti naší obce v této soutěži, včetně událostí, s ní souvisejících.
Pevně věříme, že se Vám nové stránky budou líbit a poslouží Vám jako dobrý zdroj informací o dění v obci. Také se omlouváme za případné prvotní chybičky, které se mohou (doufáme, že se tak nestane) v prvních týdnech vyskytnout. V případě, že se Vám něco nezobrazuje správně, či nějak jinak nelogicky, vyzkoušejte použít kombinaci tlačítek Ctrl + F5, tímto by se měl problém vyřešit. Vězte, že se web stále vyvíjí, tudíž v budoucnu dojde také k doplnění různých vylepšení.
Tým administrátorů Vám přeje příjemné prohlížení!